Sunday 23 December 2012

Vtoriot den od raspustot

RozeEve se Sestrite t.e. bliznackite stanaa osvezeni. I doruckuvavme i igravme igri i napravija kolacinja. Kolacinjata se vikaat " ginger leb covek" vo bukvalen prevod. Ima prikazna za covekot napraven od giger leb. Pred da se ospeci vo rernata skoknal i izbegal. I nikoj ne mozel da go fati zatoa sto bil mnogu brz. Site go brkale i farmerot i zenata i deteto i lonjte i kuceoo i zetvarite... nikoj ne go fatil ama lisicata go izmamila o go izela.
I se brkavme niz kukata prepravajki se deka sme del od prikaznata.

Posle rucek tie zaminaa . Margaret i Nigel dodoa.. So Daisy , majka i i site nas otidov.e na detska pretstava. Specijalna e za deca od 3-6 godini zatpa sto decata se del od pretstavata, na scenata so akterite im pomagaat... edno od decata tolku mnogu se sozivea sto skokna da go tepa akterot koj ja igrase negativnata uloga. Dvajca drugi akteri odvaj go soprea. Srce bese. Duri i se strca da go brka negativniot junak koga toj ukrade nesto i zamina od scenata.

Roze i Daisy ucestvuvaa i celo vreme se drzea za raka. I dvete rekoa deka ne im se dopadna pretstavata zaradi loskoto.

Mozebi ke go proslavuvame naredniot rodenden na Roze vo teatarot zatoa sto najdovme pamflet kade sto teatarot pravi reklama za rodendenski zabavi po povolna cena.

Vozrasnite uzivaa poveke od decata.
Roze i Daisy se slikaa posle pretstavata so glavnite alteri... Zagubenoto zapce i majka mu...

No comments:

Post a Comment